Prościej jest zdrowo gotować kiedy otaczamy się zdrowymi produktami. Prościej jest się nimi otaczać, jeśli można je skutecznie przechowywać i sięgać po nie w każdej chwili - bez wymówek :) Pasta dyniowa będzie wspaniałym półproduktem, który można zamrozić!
Pasta dyniowa - tylko na jeden sposób?
W kuchni niewiele jest rzeczy "tylko na jeden sposób" - i chwała jej za to! Zależnie od przeznaczenia pasty - do pieczenia można dodać odrobinę oliwy, świeżo mielony pieprz, rozmaryn, miód, suszoną paprykę, czosnek.... w zasadzie - czego tylko dusza zapragnie! :) Nie ograniczaj się i poszukaj niecodziennych połączeń - zaufaj swojemu nosowi i kubkom smakowym! One świetnie podpowiadają jak najlepiej łączyć smaki i aromaty!
Pasta dyniowa - i co dalej?
Możliwości jest tak wiele! Z pasty dyniowej można przygotować mnóstwo, mnóstwo dań, zup i deserów... na przykład: zupę krem, sos do makaronu, sos do mięsa, pastę do kanapek, sos do przekąsek, muffiny lub placek...
Znajdź swój pomysł na wykorzystanie pasty dyniowej!
Pasta dyniowa - przepis podstawowy
Składniki:
dynia
dużo, dużo dyni
Pasta dyniowa - przygotowanie:
Dynię umyj i przekrój na pół lub mniejsze cząstki i wstaw do pieca. Piecz w skórce, aż do miękkości i rumieńca :) Wyjmij pestki, a miąższ wydrąż łyżką i zmiel w blenderze na gładką masę. Możesz też użyć widelca - dzięki temu w Twoich potrawach będą zauważalne cząstki dyniowego miąższu :)
Szukajcie pomysłów!
Pozdrawiam Was ciepło! :)
Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuń